Hneď som poň utekala do obchodu, nech otestujem recept a už pri príprave cesta som videla, že budú výborné. Cottage cheese cesto zjemnil a navyše sa s ním dobre pracovalo. Galetky si zvyknem robiť často, lebo v nich nie je až tak veľa cesta ani cukru a dominuje v nich ovocie.
Ingrediencie:
- 200 g cottage cheese,
- 250 g hladkej múky,
- 140 masla izbovej teploty,
- 3 PL práškového cukru,
- 2 žĺtky.
Plnka:
- 300 g mrazených čučoriedok,
- 2 PL hnedého cukru,
- 1 PL kukuričného, alebo tapiokového škrobu.
Postup:
1. Všetky ingrediencie na cesto si nachystáme do misky a rukami vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak sa cesto príliš lepí, pridáme trošku múky.
2. Hotové cesto dáme na 30 minút odpočívať do chladničky.
3. Kým cesto odpočíva, čučoriedky si v miske zmiešame s cukrom a škrobom. Poriadne premiešame.
4. Cesto si na pomúčenej doske rozvaľkáme na priemer približne 15 cm. Záleží, aké veľké chceme mať galetky. Z tohto množstva by malo vyjsť 5 menších galetiek s priemerom 10 cm.
5. Do stredu cesta poukladáme čučoriedky a kraje cesta pozahýbame smerom k čučoriedkam. Okraje na galetkách potrieme rozšľahaným vajíčkom.
6. Hotové galetky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.