Medvedí cesnak môžeme jednoducho pridať do akéhokoľvek jedla, kam sa vám bude hodiť. Dajú sa z neho pripraviť výborné nátierky, polievky, šaláty, ale aj pesto. Výživové hodnoty sa z neho nevytrácajú ani varením či dusením. Je voňavý, silný a zdravý!
Ingrediencie
- Porcia pre 4 osoby.
- Tento recept je vegetariánsky, pre bezlepkovú verziu použite cestoviny bez lepku.
- Čas prípravy: 30 minút.
- 500 g cestoviny orecchiette,
- 300 g mladá stonková brokolica (môže byť aj klasická),
- 50 g medvedí cesnak,
- 30 g sekané pistácie,
- 200 ml olivový olej,
- morská soľ,
- čierne mleté korenie,
- na dochutenie môžeme použiť aj parmezán.
Postup
1. V mise zmiešame polovicu brokolice, medvedí cesnak, pistácie a zalejeme olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zmixujeme v mixéri. Vznikne nám pesto.
2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode domäkka.
3. V hrnci uvaríme druhú polovicu brokolice (alebo mladej stonkovej brokolice), scedíme ju a prepláchneme studenou vodou. Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cestoviny, premiešame a nakoniec pridáme pesto. Pri servírovaní ozdobíme cestoviny nakrájanými paradajkami, petržlenovou vňaťou, dochutíme parmezánom.
Želáme vám dobrú chuť!