Keď som si prvýkrát zmixovala túto kombináciu, okamžite mi bolo jasné, že dezert bude chutiť hlavne deťom. Avokádo je v tomto recepte dokonale zamaskované. Myslím, že je veľmi vhodné ako pre deti, tak aj pre nás dospelých. Veď hlavne po vianočnom prejedaní a nástupe plesovej sezóny je načase dopriať si niečo zdravšie. Čo poviete? Určite si pochutíte a zároveň si doprajete vysoký obsah antioxidantov, živín a vitamínov, ako je draslík, horčík, vitamín E, vitamín C a vitamíny skupiny B. Navyše avokádo neobsahuje žiaden cholesterol a má nízky obsah cukrov.
Ingrediencie:
- 1 banán,
- 1 zrelé avokádo,
- med – na dochutenie,
- 1 PL kakaa,
- 60 g horkej čokolády,
- 20 g masla,
- 1 kyslá smotana,
- med – na dochutenie.
Postup:
1. Najskôr si v hrnci na miernom ohni roztopte horkú čokoládu spolu s troškou masla.
2. Na rozmixovanie môžete použiť klasický ponorný mixér, alebo misku s rotujúcimi nožmi. Do misky si nakrájajte na menšie kúsky ošúpané avokádo a banány. Pridajte roztopenú čokoládu, kakao a všetko spolu mixujte, kým nebude zmes úplne hladká. Ochutnajte ju a podľa potreby pridajte med. A ešte raz všetko spolu dôkladne pomixujte.
3. Hotový dezert vrstvite do sklenených pohárov striedavo s kyslou smotanou. Kyslú smotanu môžete, ale nemusíte dochutiť medom. Záleží, ako chcete mať dezert sladký.
4. Vrch pohárov môžete ozdobiť ľubovoľným ovocím, mletými orieškami alebo vločkami.
Dezert môžete pokojne skladovať pár dní v chladničke.