Mne pripadajú kupované zmrzliny príliš sladké, a preto si vždy najradšej pripravím zmrzlinu doma z kvalitných surovín, a tá chuť je neporovnateľná. Táto moja kokosovo-kakaová je bez cukru, a dokonca aj bez mlieka. Príprava je rýchla a nenáročná, jediné čo k výrobe domácej zmrzliny potrebujete, je dobrý výkonný mixér!
Ingrediencie
Kakaová časť:
6 mrazených banánov,
4 PL mandľového masla,
2 PL medu,
4 PL kakaa,
Kokosová časť:
4 mrazené banány,
1 plechovka kokosového mlieka (použiť iba tuhú bielu časť),
2 PL Proteinella biela čokoláda (môžete vynechať),
1 PL medu.
Postup
- Z banánov odstránime šupky, nakrájame ich na kolieska a dáme v miske na pár hodín do mrazničky.
- Zmrazené banány dáme do mixéra. Najlepší je výkonný mixér na prípravu smoothie. K banánom pridáme kakao, mandľové maslo, med a zmixujeme do hladkej krémovej konzistencie.
- Rovnako postupujeme pri príprave kokosovej zmrzliny. Zmrazené banány s kokosovým mliekom (odoberieme len hustú bielu časť), medom a Proteinellou zmixujeme. Ak nemáme Proteinellu, môžeme ju pokojne vynechať, alebo ju môžeme nahradiť strúhaným kokosom.
- Následne kakaovú a kokosovú zmrzlinu striedavo vrstvíme do hlbokej nádoby. Na záver navrstvenú zmrzlinu v nádobe premiešame vidličkou tak, aby sme vytvorili dvojfarebný efekt. Hotovú zmrzlinu dáme na 3 až 4 hodiny odpočívať do chladničky.
- Podávame v kornútoch! Tak chutí najlepšie!