Keďže veľa pečiem a nechcem jesť príliš veľa cukru, vymenila som klasický cukor za zdravší, kokosový. Koláč sa po upečení ešte teplý pokvapká kávou a práve kombinácia karamelovej chuti kokosového cukru s kávou dodá koláču zaujímavú chuť. Ale ak máte radi starú dobrú klasiku, pokojne použite obyčajný kryštálový cukor.
Ingrediencie:
- 1 hrnček polohrubej múky,
- 1 hrnček kokosového cukru,
- 1 hrnček Granka,
- 1 hrnček oleja,
- 5 celých vajíčok,
- 1 balíček kypriacého prášku do pečiva,
- zaliata káva Nescafé na pokvapkanie,
- 1 jahodový džem na potretie,
- 100 g horkej čokolády na potretie.
Postup:
1. Tak, ako som písala, je to koláč lenivej kuchárky, takže všetky ingrediencie si stačí nachystať do veľkej misky a poriadne premiešať.
2. Pripravené cesto vylejeme na väčší vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 až 35 minút.
3. Hotový koláč ešte teplý pokvapkáme kávou. Následne potrieme džemom a rozpustenou horkou čokoládou.
4. Koláč podávame s kopčekom vyšľahanej šľahačky.
Dobrú chuť!