Dnes by som vám rada predstavila môj obľúbený cheesecake. Keď sa chystám piecť, vždy mám nejakú predstavu o výsledku, no často sa mi stáva, že realita má od nej ďaleko. V preklade to zanemená, že sa mi koláč vôbec, ale vôbec nepodarí! No pri chessecaku sa mi to zatiaľ nestalo a vždy vyšiel presne podľa predstáv.
Ak dodržíte tento jednoduchý postup, určite sa podarí aj vám. Okrem toho je tento cheesecake nadýchaný a dá sa jesť azda donekonečna!
Potrebujeme kruhovú formu s priemerom 20 cm.
Ingrediencie
Korpus:
- 3 balíčky maslových sušienok Opavia,
- 100 g rozpusteného masla.
Plnka:
- 500 g jemného tvarohu
- 125 g syru Philadelphia
- 250 g mascarpone
- 2 celé vajíčka
- 2 žĺtky
- 5 balíčkov vanilkového cukru,
- 50 g kryštálového cukru,
- 1 polievková lyžica Zlatého klasu na zahustenie.
Čučoriedkové želé:
- 250 g mrazených čučoriedok,
- 4 plátky želatíny,
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru.
Postup
- Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy a po obvode vytvoríme vysoké okraje. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.
- Medzitým šľahačom pri nízkych obrátkach vymiešame dohladka tvaroh s mascarpone, syrom Philadelphia spolu s vajíčkami a žĺtkami. Na záver primiešame cukora zlatý klas.
- Krém vylejeme na vychladnutý predpečený korpus. Cheesecake pečieme približne hodinu a pol v rúre, do ktorej vložíme plech s vodou, aby nám cheesecake počas pečenia nevyschol. Prvých 15 minút pečieme na 180 stupňov a následne teplotu znížime na 150 stupňov.
- Po dopečení necháme cheesecake úplne vychladnúť.
- Ovocné želé si pripravíme tak, že zohrejeme čučoriedky a následne ich rozmixujeme. Želatínu necháme napučať vo vode. Rozmixované čučoriedky prepasírujeme cez sitko, krátko zahrejme a pridáme napučanú želatínu. Ovocnú zmes vylejeme na cheesecake a dáme na noc odpočívať do chladničky.
Vydané 16.6.2019 o 09:00