Môžete si ich dať s medom, müsli, ovocím a máte zdravú fitness verziu. Čiže ak náhodou chudnete, neublížia vašej diéte. Deťom ich môžete naplniť džemom, nutelou, Pribináčikom a ozdobiť šľahačkou prípadne zmrzlinou.
Dajú sa jesť na raňajky, neurazia ani ako dezert po výdatnom hlavnom jedle a cez týždeň máte v zálohe pre deti rýchlu sladkú večeru.
Ingrediencie:
- 1 banán (nemal by byť príliš zrelý),
- 1 celé vajce,
- 2 PL hladkej múky.
1. Banán si spolu s celým vajíčkom popučte vidličkou v hlbšej miske, jemne premiešajte. Určite nepoužite mixér. Pri tomto recepte totiž vôbec nevadia hrudky banánu. Práve naopak. Ide o to, aby ste cesto nemali príliš riedke.
2. Pridajte dve polievkové lyžice múky a zľahka zapracujte. Ak si chcete urobiť bezlepkové lievance odporúčam použiť ryžovú múku, boli s ňou famózne.
3. Panvicu si jemne rozohrejte. Ja si pred každým lievancom dám na panvicu kvapku oleja alebo kokosového tuku. Na jeden lievanec dajte dve polievkové lyžice cesta, ktoré na panvici rozotrite do tvaru kruhu. Nechajte piecť a keď sa vám na ceste začnú tvoriť bublinky, je čas lievanec opatrne lopatkou otočiť. Ak by sa vám náhodou trhali, pridajte trošičku múky.
4. Z jedného banánu by ste mali urobiť 4 až 5 lievancov. Ak ich chcete viac, iba zdvojnásobte množstvo ingrediencií. Hotové lievance môžete servírovať s ovocím, nutelou, džemom, orieškami, zmrzlinou....jednoducho so všetkým čo zbožňujete.