Ingrediencie:
Korpus
- menšia forma s vyberateľným dnom na tart, priemer 18 – 20 cm,
- 200 g mandlí,
- 30 g kokosového tuku,
- 1 PL medu.
Plnka
- 200 g kešu orieškov,
- 1 menší zrelý banán,
- 1 PL medu,
- 200 g horkej čokolády,
- 1 PL kokosového tuku.
Postup:
1. Mandle pomelieme a pridáme do nich kokosový tuk a med. Rukami vypracujeme cesto, ktoré prstami rovnomerne roztlačíme do formy na tart. Takto pripravený korpus dáme asi na 10 minút odpočívať do mrazničky.
2. Kešu si treba deň vopred namočiť do vody a nechať odstáť celú noc. Takto pripravené kešu šupneme do mixéra na smoothie spolu s medom a banánom a začneme mixovať. Aby sa zmes lepšie mixovala a bola hladká, pridáme trošku vody.
3. Čokoládu si na miernom ohni rozpustíme spolu s kokosovým tukom. Následne zmiešame čokoládu s kešu plnkou. Čokoládovú plnku vylejeme na mandľový korpus a rovnomerne rozotrieme. Hotový dezert dáme na 30 minút odpočívať do mrazničky.
4. Ak chceme, môžeme ešte celý dezert poliať roztopenou horkou čokoládou a dať opäť chladiť. Tento krok však môžeme aj pokojne vynechať. Koláč skladujeme v chladničke. Pred podávaním ho môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, orieškami alebo nastrúhanou čokoládou.