Doteraz som zvykla bez múky pripravovať len RAW nepečené koláče. Táto čokoládová torta je naozaj božská vďaka tomu, že je bez múky, plná orechov. Okrem toho jej príprava skutočne nezaberie veľa času, čo ocení každá zaneprázdnená mamina. Ako dvojnásobná mama to viem pochopiť. Aj mne sa stáva úplne bežne, že koľkokrát fakt neviem, kde mi hlava stojí.
Pečenie bez múky
Osvedčí sa vždy, keď chcete mať ľahké cesto, ktoré super chutí. Múku v koláčoch a tortách veľmi dobre nahradí aj kakao, čokoláda, mak, banány alebo gaštanové pyré. Pokiaľ chcete piecť aj bez cukru, ako sladilo použite buď agávový, alebo kokosový sirup.
Ingrediencie
- Porcia pre 4 osoby.
- Tento recept je bez lepku, bez laktózy.
- Čas prípravy 60 minút.
Cesto
- 2x po 200g horkej čokolády,
- 120 g masla,
- 100 g trstinového cukru,
- 1 PL medu,
- 150 g mletých mandlí,
- 5 vajec.
Poleva
- 1x 100g horkej čokolády,
- jahody, alebo čerešne na ozdobenie,
- kokosové chipsy na odzdobenie.
Postup
1. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme trstinový cukor, alebo lyžicu medu, pomleté mandle. Všetky ingrediencie zmiešame v miske a vylejeme do formy na pečenie.
2. Pečieme v predhriatej rúre približne 20 minút pri 200 stupňoch Celzia.
3. Tortu necháme vychladnúť. Medzitým si rozpustíme vo vodnom kúpeli horkú čokoládu. Tortu ozdobíme rozpustenou čokoládou, jahodami a kokosovými hoblinkami.
4. Pokiaľ sa vám torta bude zdať málo šťavnatá, môžete pridať džem, prípadne ešte pred pečením primiešajte do cesta zavárané ovocie.
Želám dobrú chuť a skvelý začiatok nového školského roka!