Tento recept milujem preto, že ho viem obmieňať rôznymi ingredienciami. Ak má niekto rád slaninku, na striedačku napichujeme k cherry paradajke aj slaninu. Mäso môžeme opekať v konvektomate, na grile, alebo piecť v rúre. Na konečnú ozdobu pri podávaní jedla neváhajte a použite bylinky – petržlenovú vňať, mätu, rukolu alebo špenát. Je to na vás.
Ingrediencie:
Porcia pre 2 osoby.
Tento recept je bez lepku, bez vajec, bez sóje.
Čas prípravy: 40 minút.
- 500 g kuracích pŕs,
- 200 g cherry paradajok,
- 1 červená cibuľa.
Marináda
- 1 grécky jogurt alebo creme fraiche,
- 1 strúčik cesnaku,
- šťava z 1/2 citróna,
- 1 ČL kurkumy,
- 3 PL olivového oleja,
- soľ,
- čierne korenie.
Príloha/ozdoba
- ryža alebo pečené zemiaky,
- biely sezam,
- jarná cibuľka.
Postup
1. Umyté kuracie prsia nakrájame na kocky. V miske zmiešame jogurt, alebo creme fraiche, olej, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, kurkumu, soľ a čierne korenie.
2. Kuracie kocky zmiešame spolu s marinádou a necháme v chlade odpočívať niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
3. Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Cibuľku nakrájame na tenké, ale väčšie časti, aby sa nám dala dobre napichovať. Na ihlicu napichávame striedavo mäso, polovicu cherry paradajky a červenú cibuľku.
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 20 minút. Počas pečenia môžeme mäso preliať zvyškom marinády a pridať napríklad čili korenie.
Dobrú chuť!