V poslednom období mám tak málo času, že nič nestíham. Určite veľmi dobre poznáte takéto dni. Dlho som preto rozmýšľala, aký recept zvoliť, aby som ho stihla upiecť a ešte aj nafotiť. Keďže sezóna ovocia je už v plnom prúde, pripravila som si pre vás ultra rýchle galetky. Stihla som ich upiecť, nafotiť a jednu aj zjesť, kým som šla na poobednú smenu do práce.
Ingrediencie:
- 400 g špaldovej celozrnnej múky,
- 80 g trstinového cukru,
- 200 g masla izbovej teploty,
- 200 ml vody,
- 1 ČL prášku do pečiva,
- 800 g čerstvých jahôd, alebo iného ovocia.
Postup:
1. Špaldovú múku, cukor, maslo a kypriaci prášok si nachystáme do misky a začneme miesiť rukami. Pridáme vodu. Vodu prilievame postupne, kým nemá cesto správnu konzistenciu a prestane sa lepiť.
2. Hotové cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť si rozvaľkáme do tvaru kruhu na hrúbku cca 0,5 cm.
3. Rozvaľkané cesto prenesieme na plech.
4. Jahody pokrájame na menšie kúsky a naukladáme ich do stredu cesta tak, aby boli aspoň 2,5 cm od okraja. Vzniknuté okraje po stranách pozahýbame. Galetky pred pečením potrieme vajíčkom.
5. Takto pripravené galetky dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 30 minút. Upečené galetky poriadne posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Vyskusam :-) mnam vyzeraju uzasne