Smoothie sa totiž nemusia iba piť. Konzistencia môže byť rôzna... Ak si ich spravíte hustejšie, viete ich jesť aj lyžičkou, a ak takéto husté smoothies dáte na dve hodinky do mraziaku, máte z neho domácu zmrzlinu.
Možno trošku potrápite mixér, lebo pri hustejšej konzistencii sa mixuje o niečo ťažšie, ale stojí to za to. Na túto pochúťku určite nalákate aj malých nezbedníkov, stačí si zadovážiť naberačku na zmrzlinu a kornútiky.
Ingrediencie
Čokoládová zmrzlina
- 1 zrelé avokádo,
- 2 banány,
- 3 PL kakaa,
- 3 PL medu.
Jahodovo-čučoriedková zmrzlina
- 150 g mrazených jahôd,
- 150 g mrazených čučoriedok,
- 3 PL medu,
- sójové mlieko.
Postup:
1. Avokádo a banán stačí nakrájať na menšie kúsky a dať do mixéra. Pridajte med a poriadne rozmixujte. Na záver primiešajte kakao. Takto pripravenú čokoládovú plnku dajte na dve hodinky odpočívať do mrazničky.
2. Rovnako postupujeme pri príprave ovocnej časti. Mrazené jahody dáme do mixéra a pridáme med a trošku sójového mlieka. Mlieko prilievajte postupne tak, aby bola konzistencia krémová. Takto pripravenú jahodovú plnku dáme do misky. Rovnako postupujeme pri čučoriedkach. Čučoriedkovú plnku si navrstvite do jahodovej plnky a premiešajte, ale tak, aby ste ich úplne nespojili. Snažte sa vytvoriť dvojfarebný efekt.