Originál piadina nesmie obsahovať žiadne umelé prísady a konzervanty. Piadiny sa robia na rôzne spôsoby, najobľúbenejšia je mozzarella – prosciuto – rukola. Výborná je aj piadina z vlašských orechov, so salsicciou a medzi moje najobľúbenejšie patrí vegetariánska. Náplň môžete zvoliť podľa vašej fantázie a chuti. Ja som použila suroviny, ktoré sú dostupné u nás – taliansku salámu Milano, rukolu, paradajky a parmezán.
Piadinu kúpite bežne v obchodoch. Ak si ju chcete pripraviť doma, budete potrebovať múku a vodu.
Ingredience
- Porcia pre dve osoby.
- Tento recept je bez lepku, bez vajec, bez sóje.
- Čas prípravy 60 minút.
- 250 g hladkej múky (môžete použiť bezlepkovú múku Schär mix B, alebo špaldovú),
- 50 g masti,
- 1/4 ČL jedlej sódy bikarbóny,
- 125 ml vody,
- extra panenský olivový olej,
- soľ na dochutenie.
Postup
1. Na drevenú dosku vysypeme múku a postupne pridávame vodu. Zvyšné ingrediencie primiešame a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Z každého vytvarujeme guľôčku a necháme aspoň 30 minút odpočinúť.
2. Pripravíme si panvicu a necháme na nej rozohriať olivový olej. Medzitým naše cesto vytvarujeme do tenkej placky, ktorú opečieme z obidvoch strán na panvici. Stačí asi 3 minúty z každej strany. Do cesta robíme v priebehu pečenia dierky vidličkou, aby sa nám na ňom nevytvorili bubliny.
Náplň
- niekoľko plátkov talianskej salámy Miláno,
- 2 veľké mäsité paradajky,
- 100 g rukoly,
- syr parmezán,
- olivový olej.
1. Hotovú placku naplníme surovinami len na jednej polovici.
2. Polejeme trochou olivového oleja, posypeme parmezánom a piadinu prehneme na polovicu.
Dobrú chuť!