V týchto letných horúčavách šaláty nezaťažia organizmus a môžete ich jesť na obed aj na večeru. Šalát je vhodné doplniť aj rôznymi orieškami, prípadne semiačkami. Výborným variantom sú aj ľanové semiačka. Čo sa týka množstva ingrediencií, je to výlučne len na vašej chuti.
Šaláty môžete konzumovať na obed ako prílohu k hlavnému jedlu alebo, ak vás ešte čaká večera a posedenie s priateľmi, s týmto šalátom ich jednoznačne prekvapíte a potešíte.
Ingrediencie
- Porcia pre 2 osoby.
- Tento recept je bez lepku, bez laktózy, bez sóje, bez vajec, vegetarián a vegan.
- Čas prípravy: 30 minút.
- 150 g kukurice,
- 3 veľké mäsité paradajky,
- 1 mozzarella,
- čerstvý listový šalát alebo bazalka,
- petržlenová vňať na ozdobu,
- soľ,
- korenie.
Zálievka
- 1 citrón,
- 3 strúčiky cesnaku,
- olivový olej.
Postup
1. Paradajky a mozzarellu nakrájame na malé kúsky a zmiešame spolu s kukuricou. Osolíme a okoreníme.
2. Pridáme nakrájaný čerstvý listový šalát alebo bazalku.
3. Zálievku pripravíme vytlačením šťavy z jedného citróna. Následne ju zmiešame s olivovým olejom. Dochutíme roztlačeným cesnakom.
4. Šalát ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s pečivom alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.
Dobrú chuť!