Ingrediencie
- 1 kg jemného tvarohu,
- 8 PL kryštálového cukru,
- 6 PL masla izbovej teploty,
- 5 PL detskej krupice,
- 4 vajíčka,
- 4 PL mlieka,
- kôra z citróna,
- 1 vanilkový cukor.
Postup
1. Žĺtky si treba oddeliť od bielkov. Maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtky si dáme spolu do misky a vymiešame mixérom.
2. Postupne začneme pridávať tvaroh, krupicu a nastrúhanú kôru z citróna. Všetko to stále môžeme miešať mixérom.
3. Z bielkov si ručným mixérom vyšľaháme tuhý sneh. Keď je sneh dostatočne tuhý, zľahka ho primiešame do tvarohovej plnky.
4. Formu na pečenie si vystelieme papierom na pečenie. Tvarohový základ vylejeme do formy a rovnomerne uhladíme po celom povrchu. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov na cca 30 min. Najlepšie chutí s džemom a čerstvými jahodami!