Práve pri pokusoch o dokonalý brownies som si uvedomila, aké dôležité je dodržiavať ingrediencie v recepte. Keď je raz napísané použite kryštálový cukor, nemôžeme ho zameniť za práškový. Tak, ako to občas robím ja...
Chémia pri pečení jednoducho nepustí a výsledok potom nie je podľa našich očakávaní. Pri hľadaní toho naj receptu som sa nechala inšpirovať kuchárom Gordonom Ramsayom a tentoraz som dodržala presne všetky ingrediencie, tak ako ich uvádzal. A, olááláá, konečne je taký, ako má byť. Určite sa podarí aj vám!
Ingrediencie:
- 250 g 70-percentnej horkej čokolády,
- 200 g masla,
- 175 g kryštálového cukru,
- 125 g hnedého cukru,
- 4 veľké vajcia izbovej teploty,
- 115 g hladkej múky,
- štipka soli na dochutenie,
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
- forma na pečenie 24 x 24 cm.
Postup:
1. V hrnci si na miernom ohni rozpustíme maslo spolu s horkou čokoládou. Do rozpustenej čokolády pridáme cukor a miešame, aby sa nám suroviny spojili.
2. Vajíčka je lepšie pred pečením vytiahnuť z chladničky, aby mali izbovú teplotu. Po jednom ich metličkou primiešavame do čokoládovej masy.
3. Na záver primiešame múku spolu s kypriacim práškom. Vznikne nám krásna lesklá hustá hmota, ktorú vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Okraje plechu môžeme potrieť maslom, aby sa brownies po okrajoch neprilepil. Povrch brownies môžeme ozdobiť kúskami horkej čokolády a nasekanými lieskovými orieškami.
4. Pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 170 stupňov. Brownies by mal byť na povrchu chrumkavý a vo vnútri nedopečený.