Ingrediencie:
- 245 g horkej čokolády,
- 200 g masla,
- 200 g hnedého cukru,
- 115 g hladkej múky,
- štipka soli,
- ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva,
- 4 celé vajíčka izbovej teploty.
Kokosová časť:
- 80 g roztopeného masla,
- 80 g práškového cukru,
- 50 g hladkej múky,
- 70 g strúhaného kokosu.
- 1 celé vajíčko.
forma 20 x 20 cm
Postup:
1. Vo väčšom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo spolu s čokoládou. Pridáme cukor a poriadne premiešame. Následne pridáme celé vajíčka a poriadne premiešame, čokoládová zmes zhustne.
2. Na záver pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom.
3. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Do formy nalejeme pripravené čokoládové cesto.
4. Príprava kokosovej plnky prebieha podobne. Maslo na miernom ohni rozpustíme a necháme vychladnúť. Celé vajíčko zmixujeme s cukrom a pridáme vychladnuté maslo. Na záver pridáme múku a kokos a poriadne premiešame. Kokosovú plnku polievkovou lyžicou nanášame do čokoládového cesta.
5. Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 30 minút.
6. Dobrú chuť!