S lahodnou plnkou chutia fantasticky. Aby bolo cesto ešte lahodnejšie, krehkejšie a nelepilo sa, existuje hneď niekoľko trikov. Keď do cesta pridáte 1 lyžicu minerálky, bude nadýchanejšie. Keď pred pečením potriete panvicu surovým zemiakom, palacinky sa nebudú lepiť. Pri palacinkách na sladko pridávajte do cesta len minimum cukru alebo žiadny. Palacinky sa potom nepripaľujú. Ocukrujte si ich radšej potom pri zdobení. Ak máte radi pikantnejšie cesto, do zmesi pridajte taliansku vegetu, bazalku a nejaké „ohnivé“ korenie. Fantázii sa medze nekladú.
Ingrediencie
Cesto:
- 250 ml mlieka,
- 3 vajcia,
- 150 g múky,
- štipku soli,
- olej na pečenie.
Náplň:
- 2 vajcia,
- 1 konzerva krájaných šampiňónov,
- 100 g šunky,
- 100 g syra,
- soľ a korenie na dochutenie,
- tvrdý syr na strúhanie,
- bylinky.
1. V miske rozšľahajte mlieko s vajíčkami. Postupne pridávajte múku. Pridajte štipku soli a cesto nechajte pol hodinku odpočívať. Ak máte náhodou minerálku, pokojne pridajte do cesta 1 lyžicu. Cesto je potom nadýchané a lahodné. Palacinky pečte na oleji z oboch strán 2 –3 minútky.
2. Na každú palacinku položte šunku a syr. V miske zmiešajte šampiňóny a vajíčka.
3. Zmesou naplňte stred palaciniek, zviňte a poukladajte do zapekacej misky.
4. Zapekajte približne 30 minút. Palacinky posypte zvrchu postrúhaným syrom.
5. Servírujte s bylinkami. Palacinky chutia s vajíčkovou náplňou naozaj perfektne.
Dobrú chuť!