Vraj je to len zeleninová polievka. Áno, ale v konečnom dôsledku má naozaj výbornú gulášovú chuť. Vďaka výmene mäsa sa vaše trávenie nezaťaží a budete sa po ňom cítiť oveľa ľahšie. Podľa sezónnosti môžete obmieňať suroviny – použiť tekvicu Hokkaido, cícer, tofu, mrkvu alebo fazuľku. Ja som dnes použila cuketu. Vyskúšajte ho a budete prekvapení jeho výbornou chuťou. Keď doň pridáte trochu čili papričiek, príjemne vás ešte aj zahreje.
Ingrediencie:
- Porcia pre 2 osoby.
- Tento recept je bez lepku, bez laktózy, bez vajec, vegetariánsky.
- Pre vegan verziu použite rastlinný jogurt.
- 3 jarné cibuľky,
- 1 cesnak,
- 2 žlté papriky,
- 4 PL olivový olej,
- rasca,
- tymian,
- soľ,
- korenie,
- 2 PL paradajkový pretlak,
- 400 ml zeleninový vývar,
- 700 g cukina,
- sladká paprika,
- 120 g jogurt bez laktózy (kyslá smotana),
- citrónová šťava na dochutenie.
Postup:
1. Cibuľku a cesnak nakrájame nadrobno. Papriku umyjeme a pokrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a všetko podusíme 5 minút. Dochutíme rascou, tymianom, soľou a korením. Pridáme paradajkový pretlak a opäť chvíľu podusíme. Pridáme zeleninový vývar a varíme ešte 15 minút.
2. Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska. Pridáme ju do paprikovo-paradajkovej zmesi a dusíme 10 minút. Ak sa vám guláš zdá príliš hustý, pridajte ešte zeleninový vývar. Nakoniec dochutíme. Ja som zvolila čili, kyslú smotanu a citrónovú šťavu. Ako príloha sú výborné varené zemiaky.
Želám vám, nech sa recept vydarí. Je naozaj veľmi chutný.
Určite vyskúšam:)