Tento recept zo zelenej špargle je tradičný v tom, že rolky patria k Veľkej noci v akejkoľvek podobe – zeleninové, s mäsom, vajíčkom, chrenom... Zelená špargľa je okrem iného aj lahodná a zdravá. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a kyselinu listovú. Mne chutí najviac s bešamelovou omáčkou, alebo zapekaná v rúre s údeným syrom a prosciuttom.
Ingrediencie
- Porcia pre 2 osoby.
- Tento recept je bez lepku, bez vajec, bez sóje.
- Čas prípravy: 30 minút.
- 500 g špargle,
- 150 g údeného syra,
- 150 g prosciutta,
- 20 g masla, alebo 3 PL olivového oleja,
- 1 ks kapie,
- niekoľko cherry paradajok,
- petržlenová vňať na ozdobu,
- soľ.
1. Špargľu umyjeme, odrežeme z nej drevnatú spodnú časť a predvaríme ju približne 10 minút v osolenej vode.
2. Vodu scedíme, špargľu necháme vychladiť a začneme obaľovať údeným syrom a prosciuttom.
3. Rolky poukladáme do zapekacej misky. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a poukladáme na špargľu. Pridáme maslo, alebo olivový olej a dáme zapiecť do rúry pri 180 stupňoch na 15 minút.
4. Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Želám vám dobrú chuť a krásne veľkonočné sviatky!