Tekvicu, cviklu, kel, hrušky, jablká, orechy... Toto všetko nám ponúka jeseň. Nechajte svoju fantáziu popracovať a nakombinovať si šalát podľa vlastných chutí. To, čo šaláty spája, je ich úplná jednoduchosť. Pripravila som pre vás recept na chutný a zdravý šalát z pečenej cvikle, s jablkami a kozím syrom. Vitamíny zo sezónnych surovín v tomto ročnom období potrebujeme zase o čosi viac, aby sme predišli vírusovým ochoreniam.
Porcia pre 2 osoby.
Tento recept je bez lepku, bez vajec, bez sóje, vegetariánsky.
Čas prípravy: 30 minút.
Ingrediencie
- 150 g baby špenátu,
- 1 ks cvikle,
- 1 ks jablka,
- 100 g kozieho syra,
- 40 g vlašských orechov,
- soľ,
- korenie,
- olivový olej.
Postup
1. Baby špenát prepláchneme a necháme vysušiť. Cviklu očistíme a nakrájame na malé kocky. Poukladáme ju na plech, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Necháme piecť v rúre pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.
2. Medzitým nakrájame na drobné kúsky orechy, jablko a kozí syr. Do misky vložíme špenát, nakrájané jablko, orechy a cviklu. Premiešame.
3. Dochutíme soľou, korením, olivovým olejom a na konci pridáme kozí syr. Ako prílohu som zvolila opečený tmavý toast. Pokiaľ sa vám zdá, že vám v šaláte niečo chýba, pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy.
Dobrú chuť!