Výsledkom môjho pečenia bez vajíčok je tento zdravý banánový chlebík, ktorý je ako stvorený na raňajky. Príjemne vás zasýti, nezaťaží trávenie, dodá telu zdraviu prospešné látky, pochutnáte si... No jednoducho sa nedá napísať nič negatívne.
Toto je môj prvý banánový chlieb, no v momente som sa do neho zaľúbila. Už teraz sa môžete tešiť na jeho čokoládového dvojníka!
Ingrediencie:
- 3 zrelé banány,
- 1 a ½ hrnčeka pomletých vločiek,
- ½ hrnčeka javorového sirupu,
- ¼ hrnčeka tahiny alebo arašidového masla,
- ½ hrnčeka mletých mandlí,
- 1 PL kypriaceho prášku,
- 2 PL špaldovej múky,
- čučoriedky, alebo kúsky horkej čokolády.
Postup:
1. Mandle a ovsené vločky si najskôr pomeľte na kávovom mlynčeku.
2. Banány roztlačte vidličkou. Určite to nerobte mixérom! Pridajte do roztlačených banánov ¼ hrnčeka tahiny a javorový sirup, premiešajte.
3. Do tekutej časti postupne pridávajte suché ingrediencie: pomleté vločky, mandle a špaldovú múku s kypriacim práškom. Zmes poriadne premiešajte. Bude dosť hustá, ale nezľaknite sa, presne také to má byť.
4. Formu na biskupský chlebík vymastite maslom a vysypte pomletými ovsenými vločkami. Na spodok formy môžete nasypať mandle, alebo dať pozdĺžne prekrojený banán. Polovicu cesta vylejte do formy a posypte čučoriedkami, alebo horkou čokoládou. Na záver prilejte zvyšné cesto. Cesto uhlaďte a pripravený chlebík dajte piecť na 170 stupňov, pečte približne 40 až 45 minút.