Výhodou je, že čím zrelšie banány na jeho prípravu použijete, tým intenzívnejšia bude chuť.
Ďalšia vec, ktorú som si na ňom obľúbila, je, že vám dovolí experimentovať! Znesie snáď všetky varianty. Môžete si ho tak spraviť podľa svojich predstáv, pridať obľúbené nasekané orechy, sušené či čerstvé ovocie, naseknú čokoládu... no proste, čo máte práve doma.
Prvé, čo mne napadne, keď sa povie banán, je, samozrejme, ako inak, čokoláda! Takže som musela vyskúšať túto kombináciu a je naozaj delikátna.
Toto je zatiaľ môj druhý banánový chlieb a už teraz sa teším na jeho ďalšiu variáciu, pretože zrelé banány sa doma vždy nájdu.
Ingrediencie
- 1 a ½ hrnčeka hladkej jemnej špaldovej múky,
- ½ hrnčeka kakaa,
- ½ hrnčeka trstinového, alebo kokosového cukru,
- ½ hrnčeka javorového sirupu,
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku (kopcom),
- ½ čajovej lyžičky soli,
- 2 väčšie zrelé banány,
- 2 celé vajíčka,
- ½ hrnčeka roztopeného masla,
- 60 g nasekanej čokolády, alebo čokoládových chipsov.
Postup
1. Banány v miske roztlačíme vidličkou. Ďalej pridáme tekuté suroviny – vajcia, javorový sirup a rozpustené maslo. Všetko spolu dobre premiešame.
2. Postupne začneme primiešavať suché ingrediencie – cukor, kakao a múku, ktorú si treba zmiešať s kypriacim práškom a so štipkou soli. Cesto bude veľmi husté, ale presne také ho potrebujeme. Na záver treba primiešať nesekanú čokoládu.
3. Do formy na biskupský chlebíček si treba dať papier na pečenie. Cesto pomocou varešky, alebo veľkej lyžice vylejeme do formy a jemne rozotrieme. Nemusí to byť dokonale uhladené, je lepšie, keď je to trošku nerovnomerné. Povrch chlebíka môžeme posypať orechmi alebo čokoládou. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 50 minút, kým povrch chlebíka nepopraská.