Čo budete potrebovať?
- Varené vajíčka,
- cviklu,
- vodu,
- nôž, alebo formičku na pečenie v tvare hviezdy,
- čierne korenie,
- list z hlávkového, alebo ľadového šalátu.
1. Cviklu ošúpte a nakrájajte na kocky, prípadne ju nastrúhajte. Zalejte ju trochou horúcej vody. Okamžite pustí krásnu ružovkastú farbu. Ponorte do nej očistené vajíčka uvarené natvrdo.
2. Pomocou vhodnej formičky na pečenie vytvarujte uši prasiatka. Nožom vytvorte rypáčiky a špajdľou v nich spravte dve dierky.
3. Tavený syr môže poslúžiť ako lepidlo. Natrite ho na „čelo“ a pripevnite naň uši a rypák. Oči spravte z dvoch bobuliek celého čierneho korenia.
4. Hotové prasiatka položte na zelený list hlávkového, alebo ľadového šalátu.
5. Môžete podávať šibačom na Veľkonočný pondelok, alebo si spraviť radosť a urobiť si prasiatka aj počas bežného dňa, napríklad na raňajky. Deti vám s prípravou veselej dobroty iste s radosťou pomôžu.