Pripravte si kašu, napríklad podľa tohto jednoduchého receptu na ovsenú kašu.
Ovsená kaša
Ingrediencie:
- ovsené vločky,
- banán, jablko, prípadne iné ovocie.
Postup:
1. Ovsené vločky zalejte vriacou vodou a nechajte ich aspoň 15 – 20 minút napučať.
2. Ošúpete jedno jablko a mrkvu a postrúhate ich na hrubom strúhadle. Môžete k nim pridať ešte roztlačený banán.
3. Keď vločky zmäknú, zmiešajte ich s ovocím a všetko rozmixujte na hladkú kašu.
Takáto základná kaša je vhodná pre deti od ukončeného 6. mesiaca.
1. Sladký kocúrik
Aj väčšie deti upúta už na prvý pohľad kocúrik, ktorého budú chcieť ihneď zjesť. Ušká z jahôd, oči z banánu a na to drobné ovocie – napríklad čučoriedky, alebo ríbezle. Nos môže byť z lieskového orieška a fúziky z nakrájaných veľkých jahôd. Takejto dobrote neodolá žiadny maškrtný jazýček.
Ak chcete spraviť inú obmenu, zvoľte mliečnu ryžovú kašu.
Mliečna ryžová kaša
Ingrediencie:
- ryža,
- ovocie,
- mlieko.
Postup:
1. Umytú ryžu dajte variť.
2. Do uvarenej ryže vidličkou zamiešajte ovocie. Takáto kaša je vhodná pre deti od 7 mesiacov.
3. Ryžu môžete po uvarení vo vode ešte chvíľu variť v mlieku, bude chutnejšia. Varte ju, kým nie je mlieko vpité do ryže.
2. Tučniak z čučoriedok
Vytvorte z drobného ovocia, ideálne z bobuliek čučoriedok, telo malého tučniaka. Z mandarínky alebo pomaranča dotvorte nohy a zobáčik.
3. Snehuliak aj v lete
Oči snehuliaka vytvoríte opäť z čučoriedok a ústa môžu byť z hrozienok. Mrkvu dokonale nahradí vykrojená jahoda, ako aj hrniec v tvare štvorca.
Podobne môžete ozdobiť aj obyčajnú krupicovú kašu, prípravu ktorej zvládajú aj malé gazdinky.
Krupicová kaša
Ingrediencie:
- detská krupica,
- mlieko,
- cukor,
- škorica.
Postup:
1. Varíme mlieko a postupne prisypeme doň krupicu, cukor a poriadne miešame.
2. Zmiernime oheň a kašu ešte pár minút povaríme, aby zhustla.
3. Hotovú kašu vylejeme na tanier, ozdobíme maslom a škoricou, kakaom, alebo Grankom.
Dobrú chuť!